Aperitiv portofele cu ciuperci

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2018 | 3104 vizualizari

 

Din seria „portofelelor”, după cele cu cartofi și cele cu varză călită, m-am gândit să fac portofelele umplute cu ciuperci. Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 34 “portofele”, 33 mai mici, făcute cu forma de colțunași și una mai mare, modelată cu mâna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 10-15 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 praf de sare
  • 1 lingură de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 300-350 g ciuperci champignons
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit „portofelele”
Portii: 34
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv portofele cu ciuperci:

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se curățăceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Se curăță și se spală bine ciupercile, se taie bucăți nu prea mari și se pun la prăjit, peste ceapă. Când au scăzut. se pune sare și piper, după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, mai mare, folosită și pentru colțunași. Se pune umplutură după care se strânge suficient ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma sau dorește, poate să modeleze „portofele” mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Prăjiți „portofelele” la foc mic ca să nu se ardă, în ulei încins în prealabil.

2

Prăjiți „portofelele” până ce devin aurii și ușor crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv portofele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci